Aktuális

Jul 14

S(z)lomarát-beszélgetések a Gombaszögi Nyári Táborban

gnysz

A S(z)lomarát Polgári Társulás két beszélgetéssel készül a 2014-es Gombaszögi Nyári Táborba (Krasznahorkaváralja, július 15-20.). Mint mindig, Lucia Satinská egy szakmai terület képviselőivel beszélget, akik különböző nemzetiségűek – magyar és szlovák.   Beszélgetések:   július 18., péntek, 14.00 OTP Nagysátor   Fairen játszunk a polgári aktivizmusban?   Beszélgetés  Zuzana Wienkkel (Aliancia Fair-play) és Tokár Gézával (Szlovákiai Magyarok …

Tovább… »

Jun 05

Nem ismerjük egymást? Speciál – június 11.

Két film, két dokumentumfilm-készítő, egy beszélgetés A S(z)lomarát Polgári Társulás a pozsonyi Magyar Intézettel közös estet szervez – ezúttal a magyar kultúra hete alakalmából http://www.bumm.sk/95326/magyar-kulturalis-hetet-rendeznek-pozsonyban.html – , ahol informálisan ismerkedhetünk egymással, tekintet nélkül nemzetiségre és generációra.

Jun 05

Néhány fénykép a 7. s(z)lomarát-estről

kirschner1

Tobias Szidi és Jana Kirschner egy beszélgetésben zenéről, játékról, szavakról és azok hatásáról.

Apr 28

Hamarosan a 7. s(z)lomarát-est

Május 7-én már 7. estünket szervezzük, ahol vendégeink Tobias Szidi és Jana Kirschner lesznek. Lucia Satinská beszélget velük zenéről, játékról, szavakról és azok hatásáról.  

Apr 23

Ismét s(z)lomarátkoztunk – 6. s(z)lomarát-est

Marta Poláková szlovák koreográfus, a VŠMU docense és a Labanov ateliér Bratislava koordinátora, valamint Hégli Dusan szlovákiai magyar koreográfus, az Ifjú Szívek művészeti vezetője mozgásról, táncról és a kapcsolódó érzelmekről.

Apr 23

Fényképek az 5. s(z)lomarát-szerdáról

kerekes2

Juraj Lehotský szlovák és Kerekes Péter szlovákiai magyar rendező egy beszélgetésen a közelségről a filmkészítésben és az életben. A pozsonyi Magyar Intézetben találkoztunk.

Apr 23

A 4. s(z)lomarát-est

hrib_vrabec

Štefan Hríb szlovák és Vrabec Mária szlovákiai magyar újságíró egy beszélgetésen a válasz kereséséről.

Jan 29

Nem ismerjük egymást? 4. s(z)lomarát-szerda

A következő Nem ismerjük egymást? s(z)lomarát-est 2014. február 5-én 17.30-tól lesz a pozsonyi Magyar Intézetben. Lucia Satinská egy beszélgetésben keresi majd  a válaszokat Štefan Hríb szlovák és Vrabec Mária szlovákiai magyar újságíróval.

Jan 29

1 + 1 ≠ 2

kapos

Január elején Nagykaposra utaztunk, hogy az ottani gimnazistákkal a kétnyelvűségről beszélgessünk…kétnyelvűen. Az interaktív előadás a KomPrax projekt keretein belül jöhetett létre.

Jan 29

A 3. s(z)lomarát-est képekben

Lucia Satinská Šymon Kliman szlovák fényképésszel és Cséfalvay András szlovákiai magyar képzőművésszel beszélgetett nyilvános és magánművészetről, -térről. A rendezvénynek ismét a pozsonyi Magyar Intézet adott otthont, mi pedig az izgalmas témák mellé más finomságokat is készítettünk.

Régebbi bejegyzések «